De regenboog

Onlangs vanaf mijn balkon, een genietmomentje. De regenboog. Bijzonder steeds weer en zo mooi! Wanneer ik de regenboog zie, dan denk ik aan de belofte die God deed aan Noach na de zondvloed.

“Zie Ik richt mijn verbond met u op en met uw nageslacht en met alle levende wezens. Als Ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal Ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen u en al wat op aarde leeft.(Gen 9: 16) ”

Zeker nu! De aarde warmt op, gletsjers smelten, de ijskap verdwijnt en de zeespiegel stijgt langzaam maar zeker. Komt dit door het toedoen van de mens of is er iets anders aan de hand? Niemand die het weet, behalve God dan. Maar één ding is zeker: de aarde zal nooit in zijn totaliteit overstromen, want dat heeft Hij beloofd. De regenboog: het teken van hoop en genade.
Dat er iets anders staat te gebeuren, dat denk ik wel en is ook voorspeld door Jezus. Het staat allemaal in de Bijbel.

This entry was posted in Fotografie.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*