Bosrietzanger in Biesbosch gespot

Geweldig! lekker genieten met mijn bootje in de Brabantse Biesbosch! Zo ook deze keer :-)! Vaak zet ik dan mijn buitenboordmotor uit en vaar ik verder met mijn fluistermotor. Voordeel hiervan is, dat je dan de vogels beter hoort. Zeker in het voorjaar. Varend langs het riet hoor ik een eindeloze snelle, opgewonden tonen met veel imitaties van andere soorten, zoals karakiet en rietzangers. Op de fiets had ik deze vogel ook al diverse malen gehoord. Nieuwsgierig geworden laat ik mijn bootje drijven, pak mijn telefoon en open de app BirdNed. Dat is een app die vogelgeluiden herkent. Het is de Bosrietzanger! Met mijn verrekijker scan ik het riet af. Eenmaal gevonden pak ik mijn camera en probeer deze geweldige zangvogel vast te leggen op de gevoelige plaat. Dat valt nog best wel tegen om deze vogel goed scherp te krijgen met al die wuivende rietpluimen. Maar het is gelukt en ik ben blij met deze foto. 

Nieuwsgierige naar het geluid van deze vogel?
Hij is te beluisteren op: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/bosrietzanger.

This entry was posted in Fotografie.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*